מה עליך לעשות לאחר תאונת עבודה מבחינה משפטית? האם לשכב במיטת בית החולים ולחכות לתגובת המעסיק זה הפתרון האולטימטיבי? מדוע חשוב לנקוט בצעדים משפטיים בהקדם האפשרי ולא לנוח על זרי הדפנה במקרים אלו?
איננו יודעים אם זה הובא אי פעם לידיעתך, אבל על פי חוק, למעסיק יש זכות לפטר עובד פצוע גם אם הוא נפצע בגלל עבודתו. מדוע זה קורה? משום שהחוק כובל מעסיקים מלפטר רק מילואימניקים ומילואימניקיות, עובדות בהיריון/בחופשת לידה וכן עובד שכבר דיווח כי נמצא בימי מחלה. ביתר המקרים, ביניהם מקרים של פציעה מתאונה, אין הגנה בחוק והמעסיק יכול לנצלזאת עד תום. אל חשש,הוא יכול להכין את מכתב הפיטורין, בעוד שאנחנו נכין עבורך את כתב התביעה. מה היא העילה לתביעה במקרי מסוג אלו?
· רשלנות במקום העבודה.
· גרימת נזק ברשלנות.
במסגרתה של תביעה נגד המעביד במקרה תאונת עבודה, יחושב גובה הפיצויים בהתאם לנזק, בתוספת עוגמת נפש ובאם יש, גם נזקים נוספים שנגרמו כתוצאה מהתאונה.
הליך התביעה
בזמן ניסוח כתב התביעה עמל עורך הדין על חקר ולימוד המקרה. הוא בוחן אותו לפרטי פרטים החל מרגע התאונהודרך היוודע רגע הפציעה ותגובת המעסיק הראשונית - באם הייתה הזדהות, התעניינות, או לחלופין, התנערות וכדומה. בהתאם לנתונים אלו הוא יגבש את כתב התביעה בכפוף לאינטרסים הפיננסיים והמשפטיים שלך ועל סמך הראיות וההוכחות בתיק.
אם הגשת תביעה נגד המעביד במקרה תאונת עבודה עומדת על הפרק– מגן לעובד זו הכתובת עבורך
במשרד גונן ושות' הקמנו את פורטל מגן לעובד עבור עובדים במצבך, ולשם כך אנו מעמידים לרשותךאת עורכי הדין הבקיאים ביותר בדיני התעסוקה. אנו נהיה שם בשבילך ברגע האמת ונפעל מול המעסיק ישירות וכן מול חברת הביטוח שלו, למיצוי מלא של הדין לטובתך כנפגע תאונת עבודה.