כיצד נדרש על פי החוק לקיים שיחת שימוע? מה קורה במידה ולא עורכים אותה באופן הזה?
זכותו של כל עובד, שהוחלט על פיטוריו, לדעת את הסיבות שבגינן מעוניין מעסיקו לפטרו. לכן שיחת שימוע היא חובה על פי החוק והיא משמשת כהזדמנות עבור העובד להביע את טענותיו אל מול פסיקה זו וכן להיחשף לנסיבות שהובילו לפיטורו במלואן. עם זאת,חל איסור על המעסיק לערוך את השיחה רק כדי לצאת ידי חובה,במסגרת החוק נקבע שעל השיחה לעמוד במספר תנאים, על מנת שתיחשב כתקנית.
ניהול שיחת שימוע על פי החוק
כדי לקיים את החוק במלואו על שיחת שימוע להתנהל באופן מסוים. ראשית, על המעסיק, המעוניין לפטר את העובד, להציג בפניו את כל הנימוקים והסיבות השונות שבגינן הוא מעוניין לפטרו. עליו להסתמך על עובדות ולפרט במדויק את האירועים, התומכים בהחלטתו. העובד, מצדו, יכול בשיחה זו להציג את טענותיו הנגדיות ולהסביר את התנהלותו. על פי החוק יכול העובד לדרוש את נוכחותו של עורך דין שייצג אותו בשימוע וגם את נוכחותו של נציג וועד העובדים, במידה ויש וועד במקום העבודה. בכל מקרה בו אחד התנאים הנ"ל אינו בא לכדי ביטוי בשיחה עצמה, ראשי העובד לפנות לערכאות המשפטיות על מנת לדרוש את זכויותיו.
ייצוג מקצועי לכל עובד
אנחנו, ב
מגן לעובד, נשמח לעמוד לרשותכם ולהציע לכם שירותי ייצוג בשיחת שימוע. גם במידה וקיימת בכם תחושה שהשיחה שנערכה לכם לא הייתה תקנית, אנו כאן כדי לספק לכם ייעוץ משפטי. אנו פועלים בתחום זה למעלה מ – 22 שנה ועם ניסיון רב מאד בתחום יחסי עובד מעביד. במידה והנכם זקוקים לסיוע שלנו התקשרו אלינו לטלפון
03-9373525 ואנו נשמח לייצג אתכם בבית המשפט ומול המעסיק.