מדוע זה חוקי לבצע פיטורין בזמן תאונת עבודה וכיצד בכל זאת אפשר להתגבר על מעסיקים שמשתמשים בפרצה הזו? מדוע כל עובד, ובמיוחד כזה שעובד בעבודה פיזית קשה ומסוכנת ממש, זקוק לעורך דין המתמחה בענייני תאונות עבודה,גם כשהוא מתפקד בצורה טובה?
נתחיל בסוגיית החוקיות שבפיטורין בזמן תאונת עבודה. החוק הישראלי כובל את ידיהם של מעסיקים לפטר עובדים בשלושת המקרים הבאים בלבד:
- עובדת בהריון או בתקופת חופשת הלידה שלה.
- עובד השוהה בשירות מילואים.
- עובד השוהה בחופשת מחלה.
מדוע המחוקק חוקק את האיסורים הללו? על מנת למנוע מעובד חסר אונים למצוא את עצמו בלי עבודה. עובדת בהריון תתקשה למצוא עבודה כי אף מעסיק לא יסכים לקלוט אותה בתקופה שהיא מחויבת לילדים יותר מאשר לתעסוקתה, ועל קליטה בקרבתתאריך הלידה, אין בכלל מה לדבר. עובד במילואים לא יכול פיזית לגשת ולמצוא עבודה, ועובד חולה ודאי לא יכול לעשות כן. מדוע, אם כן, החוק לא מגן גם על העובד ששבר את ידו, נקע את הקרסול או פגע בשוגג בגופו בכל דרך אחרת? האמת היא שאין לשאלה הנזכרת לעיל תשובה טובה, זו פשוט פרצה שהמעסיקים כל הזמן מנצלים, אבל אל דאגה: פיטורין בזמן תאונת עבודה נמנעו לא פעם על ידי עורך דין המתמחה בדיני עבודה.
פיטורין בזמן תאונת עבודה – כשר אבל לא אתי
בבית דין לענייני עבודה, שופטים קיבלו לא פעם את הטיעונים המשפטיים הבאים:
- חוסר תום לב– עורך הדין הצליח להוכיח כי המעסיק ניצל במתכוון את הפרצה בחוק, תוך שהוא מודעלהיקף פגיעתו של העובד, ובמקום לחשוב גם על טובת העובד הוא חשברק על התועלת למקום העבודה, וכך עצם את עיניו למצוקת העובד.
- אי סדרים בפיטורים– המעסיק, ברבים מהמקרים, היה נחפז בהחלטתו על פיטורין, בשל כך שהעובד עולה לו כסף (הוא מחויב לשלם שכר גלובלי אם זה לא עובד שעתי) עד שהחליט כי הוא מפטר את העובד ללא מתן התרעהוללא שימוע. זה אסור משני טעמים:
- אסור לפטר ללא שימוע נקודה. זו עבירה על החוק.
- פיטורין בזמן תאונת עבודה וגם שלא בזמן זה, ייעשו עם מתן התרעה מוקדמתכמקובל בחוק: יום אחד לעובד שנה ראשונה, 14 יום לעובד שנה שנייה, 21 יום לעובד שנה שלישית וחודש ימים לכל עובד למעלה מתקופה זו.
מגן לעובד כבר הציל מספר לא קטן של עובדים מאסקלציה כלכלית עקב תאונת עבודה
על אף שלעיתים החוק פועל לרעת העובד, הצליחו עורכי הדין של חברת "מגן לעובד" לנצח מעסיקים בדיונים ולהעניק לעובד את כל התגמולים הכספיים שמגיעים לו עקב פציעתו. לכן במידה ואתם מעוניינים להתחיל בהליך משפטי כנגד מעסיק, אנחנו הכתובת עבורכם.
למידע מקיף בנושא פיטורין בזמן תאונת עבודה ולקבלת סיוע משפטי–
הקלק כאן!