כיצד נדע שפיטרו אותנו באופן לא חוקי? מהם פיטורים שלא כדין? כיצד מתייחסת מערכת המשפט לסוגיה, ומה עושים כדי לממש את זכויותינו כמפוטרים שפוטרו, אך לא כמקובל בחוק והפסיקה?
יכולתנו לפסוק האם מדובר בפיטורים שלא כדין או לא, מצריכה מאתנוהיכרות עם הליך הפיטורים החוקי בישראל על סעיפיו. בראש ובראשונה נדרשת הודעה לעובד לפני פיטוריו. בנוסף, על המעסיק להגיש מכתב פיטורים, לערוך שיחת שימוע, ואם פרק הזמן עולה על שנת עבודה – נדרש גם תשלום משכורת 13 לכל שנת עבודה בה הועסק העובד.
מהם פיטורים שלא כדין? כל הדוגמאות
· המעסיק שלח את העובד הביתה בלי לספק עילה לפיטורים –אי אפשר לומר בוודאות למה מקרים כאלו קורים לעיתים המעסיק שולח עובד הביתה בחוסר תום לב כדי להתחמק מתשלום פיצויים על מנת שבבוא היום העובד יתפטר מרצון. המעסיק לא מקיים שיחת שימוע – לעתים זו פשוט יכולה להיות טעות ולעתים המעסיק שאחראי על שיחות השימוע במקום העבודה, הוא גם המעסיק שהחליט על הפיטורים, ואז הוא סבור שאם כך אין צורך בשיחה. בפועל, שיחת שימוע נדרשת בכל מצב של פיטורים אחרת אלו פיטורים שלא כדין.
המעסיק לא מספק מכתב פיטורים – גם זו יכולה להיות טעות ולא מעשה מכוון. פיטורים ללא מכתב פיטורין יכולים לפגוע בעובד, מכיוון שאין לו הוכחה כתובה לכך שפוטר, ועל כן הוא מנוע ממימוש זכויותיו בביטוח לאומי.
כיצד נפעל כדי לממש את זכויותינו כמפוטרים?
ראשית כל, יש לפנות למשרד המתמחה בייצוג עובדים כמו "מגן לעובד" בהנהלת גיא גונן. שנית, יש להציג לעורך דינכם, בהנחיית המשרד, ראיות, עדויות ומסמכים רלוונטיים למקרה. הראיות ייבחנו על ידי צוות עורכי הדין של המשרד ולאחר מכן, תגובש חוות דעת משפטית שתוביל לנקיטת צעדים כנגד מעסיק שנקט בהליך פיטורים שלא כדין. אם יש צורך,כמובן שגם ינוסח נגדו כתב תביעה לצורך דיון בערכאות.
זקוקים לסיוע משפטי בגין פיטורים שלא כדין? פנו
למגן לעובד ואנו נשמח לספק לכם את כל ההגנה לה אתם זקוקים ולעשות זאת עם חיוך!