מגן לעובד ולמעסיק - דיני עבודה ,זכויות עובדים ומעס - פיטורים שלא כדין– איך נדע שזה קרה לנו?
דיני עבודה  |  עו"ד לדיני עבודה  |  עו"ד מומחה לדיני עבודה
מוקד פניות ארצי
03-9373525
מנהל האתר עו"ד גיא גונן  
 
 


צריכים עזרה?
אנחנו פה בשבילכם, ללא כל התחייבות!!
 
 
   לפניה מהירה ומענה ע"י עורך דין:  
   

 

 

 
 

פיטורים שלא כדין– איך נדע שזה קרה לנו?

 
כיצד נדע שפיטרו אותנו באופן לא חוקי? מהם פיטורים שלא כדין? כיצד מתייחסת מערכת המשפט לסוגיה, ומה עושים כדי לממש את זכויותינו כמפוטרים שפוטרו, אך לא כמקובל בחוק והפסיקה?
יכולתנו לפסוק האם מדובר בפיטורים שלא כדין או לא, מצריכה מאתנוהיכרות עם הליך הפיטורים החוקי בישראל על סעיפיו. בראש ובראשונה נדרשת הודעה לעובד לפני פיטוריו. בנוסף, על המעסיק להגיש מכתב פיטורים, לערוך שיחת שימוע, ואם פרק הזמן עולה על שנת עבודה – נדרש גם תשלום משכורת 13 לכל שנת עבודה בה הועסק העובד.

מהם פיטורים שלא כדין? כל הדוגמאות
 
·         המעסיק שלח את העובד הביתה בלי לספק עילה לפיטורים –אי אפשר לומר בוודאות למה מקרים כאלו קורים לעיתים המעסיק שולח עובד הביתה בחוסר תום לב כדי להתחמק מתשלום פיצויים על מנת שבבוא היום העובד יתפטר מרצון. המעסיק לא מקיים שיחת שימוע – לעתים זו פשוט יכולה להיות טעות ולעתים המעסיק שאחראי על שיחות השימוע במקום העבודה, הוא גם המעסיק שהחליט על הפיטורים, ואז הוא סבור שאם כך אין צורך בשיחה. בפועל, שיחת שימוע נדרשת בכל מצב של פיטורים אחרת אלו פיטורים שלא כדין.
המעסיק לא מספק מכתב פיטורים – גם זו יכולה להיות טעות ולא מעשה מכוון. פיטורים ללא מכתב פיטורין יכולים לפגוע בעובד, מכיוון שאין לו הוכחה כתובה לכך שפוטר, ועל כן הוא מנוע ממימוש זכויותיו בביטוח לאומי.

כיצד נפעל כדי לממש את זכויותינו כמפוטרים?
 
ראשית כל, יש לפנות למשרד המתמחה בייצוג עובדים כמו "מגן לעובד" בהנהלת גיא גונן. שנית, יש להציג לעורך דינכם, בהנחיית המשרד, ראיות, עדויות ומסמכים רלוונטיים למקרה. הראיות ייבחנו על ידי צוות עורכי הדין של המשרד ולאחר מכן, תגובש חוות דעת משפטית שתוביל לנקיטת צעדים כנגד מעסיק שנקט בהליך פיטורים שלא כדין. אם יש צורך,כמובן שגם ינוסח נגדו כתב תביעה לצורך דיון בערכאות.
זקוקים לסיוע משפטי בגין פיטורים שלא כדין? פנו למגן לעובד ואנו נשמח לספק לכם את כל ההגנה לה אתם זקוקים ולעשות זאת עם חיוך!
 
פיטורים שלא כדין

פיטורים שלא כדין – איך מתמודדים עם זה?

פיטורים שלא כדין – כיצד נדע שזהו המקרה? כיצד מתמודדים? האם שיחה עם המעסיק היא צעד אפקטיבי? בהינתן שלא, מה אפשר לעשות על מנת לממש את זכויותינו כמפוטרים?
פיטורים שלא כדין יהיו רלוונטיים במידה ולא התקיימו השלבים הבאים – מתן הודעה מוקדמת, קבלת מכתב פיטורים, קיום שיחת שימוע. הודעה מוקדמת אינה יכולה להימסר מהיום להיום אלא אם כן מדובר בעובד שעתי שנמצא פחות משנה במקום העבודה. גם עובד גלובלי זכאי לכמה ימי התראה לפחות, בהינתן שהוא עובד 6+ חודשים. מכתב פיטורים הוא בגדר חובה. גם שיחת שימוע. כל מצב אחר מהווה פיטורים שלא כדין.
 

התרחשו פיטורים שלא כדין - האם שיחה עם המעסיק תפטור זאת?

הדבר תלוי בסוג המעסיק, ובמהות הפיטורים. ברור שאם המעסיק מכיר אתכם אישית ולא רק בעבודה, והיחסים בניכם עלו על שרטון, רוב הסיכויים שהוא לא יקשיב לכם בלאו הכי. לעומת זאת, אם אתם עובדים בקואופרטיב או ארגון ענק, וקיבלתם הודעה על הפיטורים דרך המזכירה של הבוס (למשל) בהחלט שווה לכם לדרוש שיחת שימוע. לעתים שיחה זו אף עשויה לחסוך לכם תביעה. בכל מקרה, אם נעשתה טעות או שאתם מרגישים שהזכויות שלכם הופרו, בהחלט מומלץ לפנות למשרד עו"ד לייצוג עובדים כמו גונן ושות', על מנת שיסייע לכם למימוש זכויותיכם המשפטיות.
 

כיצד יפעל משרד "מגן לעובד" כדי לממש את זכויותיכם המשפטיות?

המשרד לומד את פרטי המקרה, ולאחר שאסף ראיות או הסתייע בראיות שאתם אספתם בהנחייתו, הוא יבחן אותן ויגבש חוות דעת מקצועית משפטית. חוות דעת זו תהיה ההתחלה של מספר צעדים אפקטיביים שיחלו נגד המעסיק – החל משליחת מכתב בדבר פיטורים שלא כדין, ועד לתביעה ממשית.
משרד מגן לעובד כבר ייצג אלפי עובדים שזכויותיהם נפגעו, בבתי המשפט וצוות המשרד ישמח להתגייס גם להגנתכם. על מידע בדבר סיוע משפטי עקב חשד לפיטורים שלא כדין – פנו אלינו ואנו נשמח לעמוד לשירותכם!