מה מומלץ לעשות כאשר אתם עומדים בפני פיטורים? כיצד תדעו אם מדובר בהליך תקני או במצב של פיטורים שלא כדין? מהם הצעדים אותם עליכם לנקוט כדי לממש את הזכויות שלכם כעובדים?
כאשר אתם עומדים בפני פיטורים, התחילו לעשות מעשה מיד עם היוודע לכם הדבר. ערבו כבר בהתחלה משרד עורכי דין לייצוג עובדים. מדוע? משום שמערכת חוקי הפיטורים בישראל נחשבת למורכבת, וטוב תעשו אם עורך דין יבחן את המקרה שלכם לגופו ויבדוק האם יש מקום לתבוע את המעסיק. פיטורים שלא כדין יתרחשו באחד מן המקרים הבאים - אי מתן מכתב פיטורים או אי קיום שיחת שימוע. ולעיתים אף ישנם תרחישים שגם יוגדרו כהרבה יותר גרועים.
מהם הצעדים הראשונים שיש לנקוט בהם עקב פיטורים שלא כדין?
עליכם קודם כל להצטייד במידע בסיסי אודות הנושא פיטורים שלא כדין. הכי קל להתחיל בצעדים הקטנים: לשאול את המעסיק מדוע לא קיבלתם מכתב פיטורים או למה לא נערכת לכם שיחת שימוע. גם אם תקבלו מענה הולם, יהיה צורך לבחון האם קיבלתם הודעה על הפיטורים בפרק הזמן הנדרש בחוק והאם זכויות אחרות שלכם לא נפגעו. תתפלאו מה אתם יכולים לגלות עם פניה למגן לעובד, פורטל המתמחה בדיני עובדים, היכול לספק לכם מידע על כל הזכויות שלכם בעת פיטורים. במידה והתקיימו פיטורים שלא כדין, צוות המשרד יפנה אתכם לייצוג משפטי ברמה הגבוהה ביותר.
מדוע לבחור במשרד עורכי דין "מגן לעובד"?
במגן לעובד, בהובלתו של עו"ד גיא גונן, טיפלנו בעשרות מקרים, לרבות במקרים של הליכי פיטורים שלא כדין שביזו את העובדים. המשרד הגיע לחקר האמת לאחר שבחן ביסודיות, במקצועיות וביעילות את פרטי המקרה ופעל בהתאם לחוק ולפסיקה על מנת לעמוד על זכויותיו של העובד וכן לשמור על כבודו כאדם.
צוות המשרד ייצג עובדים רבים מול מעסיקים בבתי המשפט ונחל הצלחות גדולות. למידע ופרטים על ייצוג עובדים במקרים של פיטורים שלא כדין – ניתן לפנות
אלינו ואנו נשמח לצאת להגנתכם!