מה עליך לעשות אם חווית פיטורים בהריון?
אם עבדת באותו מקום העבודה למשך לפחות 6 חודשים, מהלך של פיטורים בהריון הוא אסור לחלוטין ומנוגד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה - ועליך לדעת כי מרגע את מצפה לילד, למעסיק אסור לפטר אותך בשום שלב של ההיריון, ויותר מכך. חוק שוויון ההזדמנויות אוסר על פיטורים בהריון של נשים הן בהריון עצמו, הן בחופשת הלידה והן במהלך תקופה מוגדרת שלאחר חזרה לעבודה.
גם אם המעביד מצליח להוכיח שהוא לא ידע שאת בהריון ולכן פיטר אותך, הפיטורים בהריון אינם חוקיים ועליו לקבל אותך בחזרה לעבודה לתפקידך הישן. עליך לדעת כי אם זכית בתביעה וחזרת לעבודתך, החל מהחודש החמישי אסור לדרוש ממך לעבוד שעות נוספות או לעבוד במשמרות לילה.
תהליך של פיטורים בהריון והאפשרות לתבוע את המעסיק
מעסיק שרוצה לפטר עובדת צריך לקבל על כך אישור ממשרד העבודה. גם אם האישור התקבל, הרי הפיטוריםיכולים להיכנס לתוקף רק מיום ההחלטה עצמה ולא רטרואקטיבית, כך שעליו לשלם לך על התקופה עד שהתקבלה ההחלטה.
אם הפיטורים בהריון נעשו ללא אישור, באפשרותך לתבוע את המעסיק בבית הדין לעבודה בגין הפסד השכר לכל תקופת ההיריון, חופשת הלידה ואף לאחר חופשת הלידה. באפשרותך בם לתבוע פיצוי כספי בסביבות 120,000 ₪ על עוגמת הנפש.
שירותי ייצוג וליווי תביעה ממשרד עורכי דין גונן ושות'
משרד
עורכי דין גונן ושות'מתמחה במתן ייעוץ וליווי נשים שחוו פיטורים בהריון. צרי עמנו קשר עוד היום דרך טופס יצירת קשר באתר שלנו או באמצעות מספר טלפון
03-9373525 כדי לשמוע על זכויותיך. אנו נוכל ללוות אותך בתהליך התביעה במשרד התמ"ת עד למיצוי מלא של זכויותיך! דעי כי פיטורים בהריון אינם חוקיים בכל שלב, החוק עומד לצדך וכי למעסיק אין שום אפשרות לפטרך כשאת בהריון, אלא אם קיבל על כך אישור ממשרד התמ"ת, שביכולתך להתנגד לו באמצעות ייצוג מתאים.