בישראל אסור לפטר נשים בהריון וחוק שוויון הזדמנויות מגן עליהן באופן מלא. דעי כיאסור למעסיק לפגוע בהיקף עבודתך או בהכנסתך בשום שלב ונוסף על כך, דעי כי החל מהחודש החמישי של הריונך אין לדרוש ממך לעבוד במשמרות לילה או להישאר לשעות עבודה נוספות.
כיצד יש לנהוג במקרה של פיטורים בהריון?
בישראל החוק עומד לצדן של נשים בהריון. חוק שוויון הזדמנויות קובע כי אסור למעסיק לפטר אישה בשום שלב של ההריון, גם אם לא ידע על ההריון בזמן הפיטורים. אם עברת פיטורים בהריון והמעסיק לא קיבל על כך אישור מהממונה על חוק עבודת נשים במשרד הכלכלה, עליו לקבלך בחזרה לעבודה לתפקידך הישן.
תהליך של פיטורים בהריון והאפשרות לתבוע את המעסיק
במקרה של פיטורים בהריון, כאשר המעסיק מתעקש על הפיטורים ולא מוכן לקבלך בחזרה לעבודה, יש באפשרותך לתבוע אותו על פיטורים בהריון ללא אישור. התביעה תתקיים בבית הדין לעבודה ותכלול דיון על הפסד שכר לכל תקופת ההריון, חופשת הלידה ואף אחריה.
כמו כן, את יכולה לתבוע את המעסיק על עוגמת נפש ולזכות בפיצוי כספי בסביבות 120,000 ₪. גם אם המעסיק קיבל אישור לפטרך בזמן ההריון, הפיטורים בתוקף רק מיום ההחלטה עצמה כך שעליו לפצות אותך על התקופה שקדמה להחלטה ושבה לא עבדת.
משרד עורכי דין גונן ושות' מייצגים נשים שעברו פיטורים בהריון
אנו מתמחים בנושא פיטורים בהריון ומייצגים נשים שפוטרו בזמן הריונן במשרד התמ"ת. אנו עומדים לרשותך כדי לתת לך ייעוץ על התהליך וכדי לייצג אותך בבית המשפט. עליך לדעת כי גם אם המעסיק מתעקש שהפיטורים חוקיים, החוק עומד לצדך, כל עוד הוא לא קיבל אישור לפטרך.
צרי עמנו קשר עוד היום בטלפון מס'
03-9373525 או דרך טופס יצירת קשר באתר
עורכי דין גונן ושות' ואנו נעמוד לצדך עד למיצוי זכויותיך.