עריכת חוזה העסקה - כיצד עושים זאת נכון? כיצד ניתן לנסח חוזה כך שגם יפעל לטובתכם כמעסיקים ועדיין יישאר במסגרת החוק?
חוזה עבודה ניתן לערוך תוך שימוש בקווי מתאר כלליים והתבססות על פורמט קיים, או שניתן לחשוב מחוץ לקופסה כך שהליך עריכת חוזה העסקה יהי מותאם אישית וישמור על זכויותיכם באופן מרבי. כדי לעשות זאת על הצד הטוב ביותר, לפניכם חמישה טיפים מועילים.
אל תנסחו בחוזה סעיפים שיתפרשו כהפרת זכויות קוגנטיות
ניסוח כזה פשוט יהיה מיותר על הנייר, משום שגם אם תאשימו עובד על כך שלקח הפסקה למרות שהוא חתם כי ויתר עליה, או לקח חופשה שנתית בתשלום למרות שוויתר עליה בחוזה במפורש, מערכת המשפט לעולם לא תצדיק אתכם, והיא עלולה לפרש את החוזה ככפייה מצדכם.
במסגרת עריכת חוזה העסקה ודאו כי הזכויות הקונגטיות מנוסחות כחוק
יש לבדוק האם הסעיפים שדנים בנושאים כמו הפסקה יומית, חופשה שנתית וימי מחלה תואמים את הסעיפים בחוק ולהתיישר לפיהם, על מנת שפעולה כמו עריכת חוזה העסקה תצדיק את ההשקעה ולא תיצור חוזה בעייתי החושף אתכם לתביעות.
טיפ בנושא קניין רוחני – יצירה שיוצר העובד בעבודה למען הארגון תהיה רכוש הארגון
זה לא מובן מאליו, ועובדים ממשיכים להשתמש בקודי תכנות, אסטרטגיות משפטיות וכדומה גם כשהם מתפטרים והופכים לעצמאיים או לשכירים במקום אחר. דאגו לאבטח את קניינכם הרוחני באמצעות סעיף אי שימוש במסגרת עריכת חוזה העסקה.
טיפ בנושא קניין רוחני – קבעו פרק זמן בו לעובד יהיה אסור לעבוד אצל המתחרים
זה סעיף בעייתי במקצת משום שהעובד יכול לטעון שאין לו משלח יד אחר, אבל במבחן התוצאה מעסיקים מכניסים את הסעיף הזה מבלי להסתבך בבתי משפט. מבנה הטיעון שלהם הוא שקיים סיכוי סביר שהעובד יעביר מידע רגיש או ישתמש בדברים שלמד במקום הנוכחי, מה שיפגע בקניין הרוחני שלהם כמעסיקים. מנגד, השופטים בודקים מי היה אותו עובד, עד כמה רגיש המידע בו הוא מחזיק, כמה שנות וותק הוא צבר וכדומה ומחליטים האם להישיר קו עם המעסיק או לאו.
נסחו היטב ובאופן יסודי את אופן תשלום השכר ומרכיביו
במידה וזהו עובד שעתי, ציינו מהו התעריף של אותו עובד לשעה, ואם קיים רף שעות שונה מהמקובל בחוק, ציינו זאת במפורש. במידה וזהו עובד גלובלי, ציינו שעות עבודה וסוגי עבודות שהוא צריך לעשות במסגרת החוזה. חשוב כי עריכת חוזה העסקה תעשה במסגרת החוק תוך הקפדה על כך שהחוזה יכלול את כל הפרטים הנדרשים במידה ותידרשו להוכחה בעתיד.
על משרד מגן למעסיק
משרד עורכי דין "מגן למעסיק" בהובלת גיא גונן מספק טיפים למעסיקים במשק בנושא עריכת חוזה העסקה, כמו גם עצות זהב לעצמאיים שעובדים עם ספקים ונדרשים לעשות הסכמי עבודה והעסקה מולם. המשרד עובד עם עשרות מעסיקים ומספק להם שירות ברמות הגבוהות ביותר.
לכל הפרטים על עריכת חוזה העסקה – צרו קשר עם מגן למעסיק ואנו נפעל להגן על הזכויות שלכם!