מה צריך להופיע בחוזה העסקה כך שזכויותינו כמעסיקים תישמרנה ככל הניתן? מתי, בתקופת חיי העסק, מומלץ לטפל בחוזה העבודה?
עריכת חוזה העסקה היוותה מאז ומעולם אתגר ללא מעט מעסיקים בשל דיני עבודה לא מעטים הפועלים לטובת העובד ולרעת המעסיק. בשונה מאדם שעושה עסקים עם עצמאי ללא יחסי עובד מעביד (למשל באמצעות תשלום והוצאת חשבונית), מי שמעסיק עובדים שכירים צריך להשתתף בהוצאות הביטוח הלאומי שלהם, ביטוח הבריאות שלהם, ולהפריש כספים לפיצויי פיטורין. בנוסף, יש הרבה מאד גזירות פר אקסלנס שעל המעסיק לספוג במסגרת החוקית. כך למשלעליו להעניק ימי חופשה בתשלום לעובדים במכסה שנתית מסוימת, לתת להם הפסקה מדי יום וכיוצא בזה.
מה מומלץ לכלול במסגרת עריכת חוזה העסקה כך שזכויותינו כמעסיקים יישמרו?
לתקן תקנות הנוגעות לקניין הרוחני של בית העסק: אי שימוש בפטנטים והמצאות שפותחו בעבודה מחוצה לה, ולמנוע את אפשרות התעסוקה אצל המתחרים עד לתאריך מוגדר מראש והחל מיום עזיבת העבודה. תיקון תקנות אלו במסגרת עריכת חוזה העסקה יעזרו לשמור במידה ניכרת על זכות הקניין שלכם: מקום העבודה נשאר חסוי ולא נחשף למתחרים על ידי העובד שמנוע מלעבוד אצלם, ובכלל – כל תוצר שנוצר בעבודה לא יוכל להיחשף בחוץ. כמו כן יש לכלול את כל הסעיפים הקטנים מראש, כל פרט שסוכם עם העובד בכל אחד משלבי הקליטה לעבודה.
מתי מומלץ להתחיל לטפל בחוזה העסקת העובדים שלנו?
מומלץ להתחילאת שלב עריכת חוזה העסקה כאשר קיבלתם החלטה לשלב עובדים בתוך שורות העסק שלכם. בדרך כלל, תחילה מגייסים מזכירה ועובד משני שעושה את עבודתו לצדכם ולאט לאט גדלים. לא צריך לחכות להתרחבות: טפלו בחוזה שלכם כבר בשלב התחלתי זה, קבעו סעיפים בסיסיים ועדכנו סעיפים אשר דורשים התאמה אישית.
למי מומלץ לפנות בנושא חוזה העסקה?
לשם עריכת חוזה העסקה או לצורך חיבור חוזה עבודה מאפס מומלץ מאד לפנות למשרד המספק הגנה למעסיקים ועובדים, מגן למעסיק. המשרד מתמחה במתן שירותים משפטיים למעסיקים בכל הרבדים, החל מקשרי ספקים ולקוחות ועד לניהול עובדים, לרבות עריכת חוזה העסקה.
לכל הפרטים אודות עריכת חוזה העסקה יש ליצור קשר עם מגן למעסיק לחצו
כאן ואנו נוכל לסייע לכם.