תביעות רבות של עובדים נגד מעסיקיהם, נסגרות בהליך של פשרה או גישור בין שני הצדדים.
חלק מהליכי הגישור מתקיימים על ידי מגשרים מקצועיים, שמחייבים את הצדדים עבור כל שעת גישור .חשוב לציין, שקיום ההליך הינו חובה וכל צד יכול לדרוש להפסיקו ולבקש שהדיון יעשה בתוך בית הדין לעבודה.
לעיתים לאחר שמוגשת תביעה לבית הדין לעבודה, נקבעת ישיבת גישור בבית הדין. ישיבת הגישור הנ"ל היא ללא עלות וגם אותה רשאי כל צד להפסיק ולבקש שהליך התביעה ימשיך בבית הדין וידון מול שופט.
מהי חשיבות הייצוג ע"י עורך דין בהליך של פשרה או גישור ?
הליך של פשרה הוא גישור מטבעו. הוא הליך שכל צד צריך להתפשר ולהביע נכונות לסיים את המחלוקת בדרך הפשרה ובכך לחסוך הרבה הוצאות וזמן רב.
חשוב לזכור שכל מה שנאמר בהליך זה הוא חסוי ולא יחשף בהליך של התביעה בבית הדין , אבל הנקודה החשובה שרצוי לא לחשוף את הקלפים שיש לעובד נגד המעביד וזאת בשל החשש שאם הפשרה או הגישור יכשלו וההליך ימשיך לדיון משפטי בבית הדין לעבודה, יהיה למעביד את כל האינפורמציה שיש בידי העובד.
ההליך של גישור ו/או פשרה הוא סוג של משחק תפקידים שבהם כל צד רוצה להראות שהוא שולט בהליך וידו על העליונה. לכן בהליך כזה יש צורך להיעזר בעו"ד מקצועי שמתמחה בדיני עבודה וזכויות עובדים. זאת בכדי שינהל עבור העובד את כל ההליך בצורה מקצועית וללא פשרות וישיג עבורו את התוצאה הטובה ביותר.
למשרדנו פונים עובדים רבים שפנו להליך של גישור מול המעסיק שילמו בין 450 ל-600 ₪ עבור כל שעת גישור ולבסוף סרבו לקבל את הפשרה שנפסקה. עכשיו לאחר שהוציאו כספים רבים הם פונים לקבל את עזרתנו המקצועית בייצוגם בתביעה מול המעסיק.
עובדים ומעסיקים זכרו!!! אצלנו לשאול שאלה זה בחינם....