זכויות העובד המפוטר והזכות לעזרה מקצועית
מה קובע החוק בנוגע לזכויות העובד במקרה של פיטורין? מה קורה כאשר המעסיק אינו מקיים את חלקו? למי יש לפנות במקרה בו המעסיק אינו מקיים את חובותיו?
החוקים העוסקים בתחום זכויות העובד המפוטר באים לתת הגנה סוציאלית וכלכלית. בין היתר קובעים חוקים אלו כי בהליך הפיטורין על המעסיק לדאוג שהכללים הבאים יתקיימו:
-
שימוע – המעסיק חייב להודיע מראש על אפשרות לפיטורין ולאפשר השמעת טיעונים שייתכן שימנעו את תהליך הפיטורין. השימוע חייב להתבצע בתום ועל המעסיק לשקול מחדש את החלטתו על בסיס הטענות ששמע.
-
הודעה מוקדמת – הודעה מראש נועדה להתכונן לרגע הפיטורין והעזיבה. באותו הזמן ניתן לבחון הצעות עבודה אחרות ולהגיע לראיונות עבודה.
-
תשלומים – המעסיק חייב לשלם את כל התשלומים, לרבות פיצויים ותגמולים על פי חוק.
-
טפסים - חובתו של המעסיק לדאוג להעביר מכתב המעיד על תקופת העבודה, לאפשר להוציא את כספי קופות הגמל, להפיק טופס 161 ולהעבירו גם למס הכנסה.
מה קורה כאשר זכויות העובד המפוטר לא מתממשות
לצערנו, ישנם מקרים בהם המעסיקים לא מקיימים את החוק כהלכה. הסיבות לכך יכולות להיות מגוונות ובין אם אלו תמימות או לא, התוצאה תהיה תמיד דומה והיא פגיעת זכויות העובד המפוטר. החוק מאפשר לקבל הגנה על ידי בעלי מקצוע ובמקרה של הפרת זכויות, עורך דין המתמחה בתחום דיני עבודה ובזכויות עובדים, יהיה הגורם הנכון לפנות אליו. חשוב לדעת כי דיני הפיטורין אינן אופציה שהמעסיק יכול לבחור בה בעת פיטורין ואם הוא אינו פועל על פי חוק, חשוב לעמוד על אותן זכויות ולקבל את הסיוע המתאים כדי לעשות זאת.
פניה לגורם הרלוונטי שיוכל לסייע במקרה של הפרת זכויות
עו"ד גיא גונן וצוותו במגן לעובד מתמחים בתחום זכויות עובדים ומטפלים באלפי פניות של הפרת זכויות העובד המפוטר. בין אם הצורך הוא ייעוץ ראשוני, ניסוח מכתב משפטי ובין אם הוא כולל ליווי בהליך שימוע ובהליכים נוספים, הצוות עומד במקצועיות לא מתפשרת ועומד לרשותך לאורך כל הדרך - תוך מענה מלא לכל שאלה ושירות אישי על פי הצורך.
עובדים יקירים אנחנו מבינים את ההרגשה הלא נעימה שלכם, אנחנו זמינים עבורכם לכל שאלה או עזרה
בכל הנושאים שקשורים לזכיות העובדים שפוטרו ממקום עבודתם .