מכיוון שעובדי המדינה נדרשים ומחויבים לתדמית מסוימת שהרי הם פניה של המדינה במוסדות וברשויות השונות, בכל ארגון שכזה יש נציג האחראי על ביצוע ועדות משמעת וכל התנהגות שאינה הולמת כמו למשל שימוש במידע מסווג, קבלת דבר במרמה, דיווח כוזב ועוד, נחשבות לעבירות משמעת ובגינן יש לעבור ועדות משמעת לצורך בירור.
על פי הפרסומים ברשת, בשנת 2012 הוגשו 1,266 פניות בנושאים משמעתיים, מתוכן ל- 403 נפתחו תיקים משמעתיים, ל- 125 נפתחו תיקים פליליים וכ-132 תביעות הוגשו כנגד עובדי מדינה. בנוסף, 132 תביעות הוגשו כלפי בכירים בשירות המדינה.
טיפול בעבירות משמעת של עובדי שירות המדינה
בנציבות שירות המדינה יש אגף משמעת ובו יחידה לחקירות משמעתיות האחראית על פעילות כמו למשל איסוף מודיעין, ביצוע מעקבים ועוד. אם מתגלה כשל או מחדל אשר נחשדים כעבירה על דיני המשמעת, תוגש תובענה לועדת המשמעת ואז בעצם מתחיל הליך אל מול העובד. ברובן ועדות משמעת יסתיימו בהכרעה בנוגע למקרה תוך בחינתו לגופו בהסתמך על חוקים תקנות ופסיקות בנושא, ובמידה והעובד יואשם בדבר העבירה הוא יקבל עונש התואם את חומרת המעשה החל מנזיפה או התראה, דרך קנס שיקוזז ממשכורתו או העברה לתפקיד אחר ועד לפיטורין.
במגן לעובד תמצאו את כל המידע על וועדות משמעת
מגן לעובד הוא פורטל שעוסק בדיני עבודה. הצוות המקצועי שלנו בקיא בעולם זכויות מעסיקים ועל כן יכול לספק לכם מידע רב בנושא וועדות משמעת. כמו כן, אם הנכם עובדים שעומדים בפני וועדת משמעת ומחפשים ייעוץ משפטי, נשמח אם
תצרו אתנו קשר ונפנה אתכם לעורך דין מקצועי.