כיצד ניתן לדעת או הופר חוזה העבודה שלנו? מה עלינו לעשות במידה ועולה החשד שהחוזה שלנו לא מכובד? מהם האינדיקטורים המצביעים על הפרת חוזה עבודה, וכיצד ניתן לטפל בכך?
חוזה עבודה יכול להיות מופר אם ורק אם מצוין בו סעיף שלא מומש על ידי המעסיק במלואו או בחלקו. בפועל, ברור ומובן שיש לכם חיי פנאי גם אחרי העבודה, ולא כולכם תשבו ותקראו מדי יום או שבוע את החוזה. לכן, מה שקורה בדרך כלל הוא שהעובד חש שנעשה לו רע במקום עבודתו כתוצאה מהתנהגות המעסיק ורוצה לבחון את הנושא. במקרה כזה אכן רצוי מאד לפנות למשרד עורכי דין שיבחן את הסוגיה ויבדוק האם באמת התרחשה כאן הפרת חוזה עבודה.
האם יש דבר כזה - הפרת דיני עבודה במסגרת החוק?
הרבה פעמים הרגשה פסימיסטית של עובדים כלפי מעסיקם מובילה לגילוי שהמעסיק חרג מנהלי העבודה המחייבים אותו מכורח החוק. לדוגמה, אם מעסיק מחויב לספק לעובדיו שעות עבודה מינימליות או תשלום בגובה שכר המינימום החודשי והוא סיפק פחות מכך, יש כאן עילה לתביעה על הפרת דיני העבודה החוקיים ולעיתים אפשר להגיש תביעה על הפרת חוזה עבודה, אך כל מקרה יבחן לגופו.
טיפול במקרים פרטניים הנוגעים למקום עבודתכם
במידה ונתקלתם במקרה שנחשד על ידכם כסותר את החוזה, יבחן עורך דינכם את חוזה העבודה, לפרטי פרטים. היה ואכן תנאי העסקתכם עומדים בסתירה לחוזה, ינקוט עורך דינכם במספר מהלכים משפטיים לטיפול במעסיק על מנת למנוע פגיעה בזכויותיכם.
למי מומלץ לפנות במקרי הפרת חוזה עבודה?
במקרים של הפרת חוזה עבודה מומלץ לפנות למשרד מוביל, לו ידע וניסיון בטיפול במקרים מעין אלה. כזה הוא בדיוק משרד עוה"ד גונן ושות', המתמחה בתביעות הפרת חוזה עבודה והשבת כל זכויות העובד מכורח החוזה ומפעיל את פורטל מגן לעובד הכולל ידע רב בנושא, עבורכם.
למידע ופרטים על טיפול במעסיקים אשר מימשו הפרת חוזה עבודה –
צרו עמנו קשר ואנו נשמח להיות בצד שלכם!