הרצון לעשות ריענון בעבודה מוביל לעיתים לפיטורים המוניים, אבל לא תמיד זה חוקי. מהם הזכויות בתחום פיטורי עובדים לעובדים ותיקים?
לפתחו של בית הדין לעבודה הגיע תיק תביעה כנגד רשת חינוך ממלכתית, מטעם 25 גננות שעבדו בתחומה ופוטרו עקב גילן המתקדם ללא שימוע. תביעה זו מפרה כמה וכמה חוקים הנוגעים לפיטורי עובדים, לרבות חוק שוויון הזדמנויות בתעסוקה המגדיר אפליה בעבודה גם על רקע של גיל. במקרה זה הרשת הממלכתית לא הכחישה את רצונה להכניס עובדות חדשות וצעירות כמו גםאת הסיבה האמיתית לפיטורין והיא - גילן המתקדם של הגננות.
בנוסף, פיטורי עובדים ללא שימוע מהווים גם הם עבירה על החוק ועל דיני העבודה ומשכך, קבע בית הדין כי אי קיום השימוע מהווה הפרה בוטה של זכויות העובדות.
צו מניעה לפיטורי עובדים
בית הדין הורה על מתן צו מניעה לפיטורי עובדים במקרה זה – התובעות, וההחלטה קיבלה את האישור של בית הדין הארצי לעבודה. בנוסף התברר במהלך התביעה כי רשת החינוך הזו ביקשה מהתובעות לחשב את שנות עבודתן בהפחתה של מספר שנים (לצורך חישוב פיצויי פיטורים עתידיים) וגם זאת נעשה שלא כדין, מה שפגע בזכותן לתשלום פיצויים.
משכך השיב בית הדין לעבודה את החוק על כנו. נקבע כי לא ניתן לדרוש מהעובדות שינוי והפחתה בשנות עבודתן,מה גם שבקשה שכזו מהווה פגיעה בזכויות פיצויי הפיטורים שלהן. כתוצאה מכך, בית הדין קבע להן פיצוי הולם על כל תהליך הפיטורים הבוטה.
אם ויש לכם עילה לחשוש כי הזכויות שלכם נפגעות, אתם מוזמנים לפנות אלינו בכל שאלה משפטית הנוגעת לדיני עבודה ובין היתר לפיטורי עובדים. בין לקוחותינו עובדים מכל גיל כמו גם מעסיקים אותם אנו מייצגים בהצלחה, בתביעות שונות מתחומי דיני העבודה.