פגיעה בעובד או עובדת לדוגמה על רקע מיני מוכרת כהטרדה מינית. יש לציין כי עשורים רבים עברו מבלי שנפגעים ונפגעות רבים ורבות פצו פה או הגישו תלונה על הטרדה מינית במקומות עבודה. היום הנושא הוא שקוף ופתוח, הרבה עובדים ועובדות מעזים לקום ולתבוע את זכויותיהם ובמקומות עבודה רבים (ובעיקר ציבוריים) בעקבות השקיפות והחוק ההגנה לעובד נמנעים מעשים "מגונים" שאולי בעבר כן היו מתרחשים.
החוק להגנת העובד קובע כי התייחסות לעובד או עובדת כאל אובייקט מיני ובזיקה הזו, תוך השמעת הערות שוביניסטיות, סרקסטיות משפילות ופוגעות, הצעות מגונות והתנהגות לא מכובדת או פוגענית כלפי אישה במקום העבודה, פוגעת בשוויון הזדמנויות במקום העבודה ומכאן שזוהי גם עבירה על החוק.
אפליה אסורה בעבודה - הגנה לעובד
התייחסות שונה אל אדם בשל כל אחת מהקטגוריות המצוינות לעיל נחשבת למנוגדת לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה ולכן מהווה אפליה. גם דעות קדומות נכללות בסוגיית האפליה ובעיקר אם הן גורמות למעסיקים לשייך אנשים, לקטלג, לייחס להם, להחסיר מהם, לא להעניק להם זכויות וכדומה בשל נטייתם, מינם, גילם ועוד, אסורה בתכלית האיסור והנה פוגעת באופן חמור בעובד. לשם כך קודמו חוקים כמו חוק שוויון הזדמנויות אשר מעניק הגנה לעובד וכן משמש כנקודת פתיחה זהה לכל העובדים באשר הם.
חשוב לציין, כי במקרה של תלונה על הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, דווקא המעביד הוא זה שחובת ההוכחה מוטלת עליו ולכן החוק משמש כהגנה לעובד היות ומלכתחילה, נוטה יותר לטובתו.
במגן לעובד אנו בקיאים בכל הזכויות לעובדים על מנת שנוכל לספק את ההגנה לעובד הטובה ביותר עבורכם. במידה ואתם חשים כי אינכם מוגנים, אנו נשמח אם
תצרו אתנו קשר ותשתפו אותנו בפרטי המקרה שלכם ואנו נעניק לכם ייעוץ והכוונה מתאימים ובמקרה הצורך, נפנה אתכם לעורך דין מקצועי.